Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Proiecte | EIT Climate KIC (Knowledge and Innovation Community) | 16 august 2016 finala națională a competiției de idei ClimateLaunchPad
 

     

    Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș



    În data de 16 august 2016, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de unic partener oficial în România al Programului Climate KIC, a organizat și găzduit finala națională a competiției de idei ClimateLaunchPad.

    Acțiunea s-a înscris în Programul ClimateLaunchPad - cea mai mare competiție din domeniul tehnologiilor inovative din Europa, finanțată de CLIMATE KIC.

    În cadrul competiției, 6 echipe selectate din România și-au susținut ideea de afaceri printr-o prezentare de 5 minute, urmată de o sesiune de întrebări din partea juriului format din conf. univ.dr. Ovidiu Megan - Prorector al Universității de Vest Timișoara / Relația cu Mediul Socio-Economic, Andrei Munteanu – facilitator/trainer Start-Up Week-end și Vlad Stanciu - Director executiv ROSENC Romania.

    Criteriile de selectie au fost: fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă, impactul social, impactul asupra schimbărilor climatice, calitatea prezentărilor. ClimateLaunchpad selectează cele mai bune zece echipe care se vor alătura Programului de Accelerare din cadrul Climate-KIC.

    În urma deliberării juriului, au fost aleși top 3 finaliști care vor reprezenta România la Finala Europeană din 7- 8 octombrie 2016, de la Tallinn (Estonia):
    • GREEN HUB – Refolosirea acoperișului clădirilor industriale abandonate și a clădirilor rezidențiale din zonele centrale ale orașului, prin crearea de spații sociale verzi care atenuează efectul de insulă de căldură, crescând totodată gradul de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării durabile pentru un mediu mai sănătos;
    • SUNNY WATER - soluție durabilă pentru agricultura de precizie care ajută agricultorii să obțină o productivitate cu 25% mai mare (mai multă hrană pentru milioane de oameni ), fără o rețea de distribuție a energiei electrice, cu emisii reduse de carbon, folosind numai energie verde;
    • SELF SUSTAINING SYSTEMS - ZERO EMISSIONS - sistem de încălzire fără flacără, nici o emisie (NOx, CO și CO2), auto-alimentat. Tehnologia propusă utilizează o nano-tehnologie, auto-alimentată, care produce energia electrică necesară pentru a împărți hidrogenul și oxigenul din apă, fără sursă de alimentare externă necesară. Acest sistem de încălzire pe bază de apă ar putea înlocui sobele convenționale care folosesc arderea lemnului.

    La ediția de anul acesta a competiției ClimateLaunchPad, au fost prezentate peste 900 de idei de afaceri din 30 de țări europene, fiecare țară selectând cele mai promițătoare inovații. Participanții selectați au trecut printr-un program destinat dezvoltării ideii lor de afaceri: un bootcamp de 2 zile și coaching intensiv. Finaliştii vor fi recompensaţi cu premii importante: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.
    Toată lumea este bine venită la Finala Europeană din Estonia pentru a se întâlni și a se familiariza cu generația viitoare de antreprenori cleantech ai Europei, investitorii, precum și comunitățile locale, naționale și europene ale părților interesate activ în atenuarea schimbărilor climatice.

    Click aici pentru programul complet, modificările finale și bilete.


    Informații suplimentare la tel. 0372-185286, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.
    www.climatelaunchpad.org
    www.climate-kic.org


    Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ