--> 16 februarie 2016 - Vizita la CCIAT a Ambasadorului Republicii Kazahstan în România Comunicate Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ - Împreună pentru afacerea ta

Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 372 185 285 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 300 130

Comunicate | 16 februarie 2016 - Vizita la CCIAT a Ambasadorului Republicii Kazahstan în România
 

   

  E.S. Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet BATRAȘEV  Vizita la CCIAT a Ambasadorului Republicii Kazahstan în România
  Vineri, 19 februarie 2016, cu începere de la ora 1600, la sediul CCIAT din P-ța Victoriei nr.3, are loc întâlnirea conducerii CCIAT și a reprezentanților comunității de afaceri timișene cu E.S. Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet BATRAȘEV.

  Aflat într-o vizită oficială în județul Timiș, Excelența Sa dorește să se adreseze firmelor interesate în a dezvolta relații de afaceri cu omologi din Republica Kazahstan cât și pentru a explica conceptul de “Drum al mătăsii”. 

  „Drumul Mătăsii” este un proiect care are  rolul de a facilita relațiile comerciale dintre Europa și Asia, prin îmbunătățirea legăturilor politice și economice, dezvoltarea infrastructurii de transport și reducerea barierelor din calea comerțului și a investițiilor. România ar urma să fie una dintre ţările prin care va trece Drumul Mătăsii, conform celor mai recente planuri ale iniţiatorului  acestui proiect, Guvernul chinez.

  La începutul acestui an, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România a declarat că prioritățile pentru 2016 sunt dezvoltarea relațiilor economice bilaterale  şi cooperarea dintre camerele de comerț  din cele două țări, în sectoare specifice, cum ar fi transporturile  şi telecomunicațiile, sectorul energetic și industriile adiacente.

  Republica Kazahstan este cel mai important partener al României din Asia Centrală, schimburile comerciale dintre cele două state fiind, la nivelul lunii septembrie 2015, în valoare de 885,85 milioane euro. Exporturile României s‐au ridicat la valoarea de 35,89 milioane euro iar importurile la 849,96 milioane euro.

  În contextul în care Republica Kazahstan ar putea să devină centru regional de tranzit pentru “noul drum al mătăsii” și având în vedere proiectele de diversificare economică ale Republicii Kazahstan, mai multe firme locale și-au exprimat dorința de a participa la eveniment și, în acest sens, au transmis prezentări ale firmei și interesul de colaborare cu Republica Kazahstan.


  Informații suplimentare la tel. 0372185281, 0722/503138, rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier Relații Publice . 


  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ