--> Comunicat de presa - CCIA Timiș organizează cel de-al doilea workshop din cadrul proiectului transfrontalier destinat pieței muncii Comunicate Camera de Comerț Industrie și Agricultură TIMIȘ - Împreună pentru afacerea ta

Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 372 185 285 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 300 130

Comunicate | Comunicat de presa - CCIA Timiș organizează cel de-al doilea workshop din cadrul proiectului transfrontalier destinat pieței muncii
 

   

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș   22 ianuarie 2020
  COMUNICAT DE PRESĂ


  CCIA Timiș organizează cel de-al doilea workshop din cadrul proiectului transfrontalier destinat pieței muncii
  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în data de 29 ianuarie 2020, ora 1100, în Sala de Conferințe a Hotelului Central (str. Nicolaus Lenau nr. 6), cel de-al doilea workshop din cadrul Proiectului finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia: Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste.

  Scopul întâlnirii este de a prezenta situația actuală a pieței muncii din regiunea transfrontalieră, precum și prezentarea rezultatelor obținute din prelucrarea datelor colectate pe bază de chestionar de la instituții și agenți economici. Totodată, lucrarea va conține informații despre reglementările din domeniu, dar și obiective, măsuri și priorități, în scopul creării unui model viabil și sustenabil de îmbunătățire a situației prezente atât pentru partea română, cât și pentru cea sârbă.

  La eveniment au fost invitați să participe agenți economici, potențiali angajatori, reprezentanți ai unor instituții publice locale, reprezentanți ai grupului țintă, membrii echipei de proiect.

  Proiectul a fost lansat în 27 septembrie 2019 și are o durată de 12 luni.
  Partenerii proiectului sunt: Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenianin - partener coordonator și Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin și CCIA Timiș - parteneri.
  Proiectul are ca obiectiv principal identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de forță de muncă în partea de vest a României.
  Proiectul se adresează șomerilor și persoanelor care intenționează să își deschidă propria afacere, reprezentanților autorităților publice, firmelor, organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor cât și altor categorii, inclusiv rezidenților din regiunea transfrontalieră.
  Rezultate prevăzute în proiect sunt: Elaborarea unui studiu privind piața forței de muncă în Regiunea Banat; Crearea unei Comitet  Consultativ; Instruirea a 80 persoane din grupul țintă prin sesiuni de training; Organizarea unui târg de joburi la Timișoara; Organizarea unei întâlniri de tip B2B în domeniul forței de muncă la Zrenianin; Crearea unui portal cu informații specifice, disponibil în limbile română, sârbă și engleză.

  Proiectul se înscrie pe linia preocupărilor CCIA Timiș privind găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă, fiind cel de-al doilea proiect implementat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, după Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră (LaborNet).

  Informații suplimentare la tel. 0372/185285, e-mail: ccoroian@cciat.ro, Cristina Coroian - expert PR în proiect.

  AGENDĂ WORKSHOP
  Proiect: Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste
  29 ianuarie 2020
  Timișoara, Hotel Central

  • 11:00 – 11:15    Înregistrarea participanților   
  • 11:15 – 11:35    Prezentarea participanților   
  • 11:35 – 12:35    Prezentarea cercetării; Puncte cheie     Vesela Vlasković, Institutul pentru Dezvoltare Economică Terioarială (InTER) Marija Milenković, InTER
  • 12:23 – 13:00    Discuții și dezbateri
  • 13:00 – 14:00    Bufet / prânz
  • 14:00 – 14:30    Problemele sectorului public și privat privind piața forței de muncă
  • 14:30 – 15:30    Prezentarea analizei afectuate asupra pieței forței de muncă. Feed-back și discuții cu participanții    Vesela Vlasković, Institutul pentru Dezvoltare Economică Terioarială (InTER) Marija Milenković, InTER
  • 15:30 – 16:00    Discuții libere
  * Se asigură translație în limbile română și sârbă