Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 372 185 285 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 300 130

Proiecte | Climate KIC (Knowledge and Innovation Community) | Finala Europeană ClimateLaunchpad - cea mai mare competiție din domeniul tehnologiilor inovative din Europa
 

   

  Faceți cunoștință cu noua generatie de antreprenori cleantech din Europa  ClimateLaunchpad alege Amsterdam pentru a găzdui finala europeană a celei mai mari competiții de start-upuri inovative din Europa, cu accent pe rezolvarea  daunelor produse de schimbările climatice: 82 de idei cleantech inovatoare din 28 de tări vor concura în data pe 4 septembrie 2015, la Amsterdam (Olanda), pentru a prezenta soluții și pentru a câștiga premii de top.

   ClimateLaunchpad este cea mai mare competiție din domeniul tehnologiilor inovative din Europa. În 2015, au fost prezentate peste 700 de idei de afaceri din 28 de țări europene. Fiecare țară a selectat cele mai promițătoare inovații pentru concursul ClimateLaunchpad. Din primavara acestui an, participanții selectati au trecut printr-un program pentru a-și dezvolta ideea lor de afaceri: un bootcamp de 2 zile, coaching intensiv și finala națională.

  CCIA Timiș, în calitate de partener oficial din România al Programului CLIMATE KIC, a găzduit finala națională în data de 6 august 2015. În cadrul competiției, 7 echipe selectate din România și-au susținut ideea de afaceri printr-o prezentare de 5 minute, urmată de o sesiune de întrebări din partea juriului. În urma deliberării, au fost aleși top 3 finaliști care vor reprezenta România la Finala Europeană din 4 septembrie de la Amsterdam.

  La Finala Europeană de la Amsterdam, 82 de echipe din 28 de țări europene vor susține ideile lor de afaceri în fața unui juriu internațional de renume. Juriul va selecta finaliștii în baza următoarelor criterii: fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă, impactul climei, calitatea prezentărilor. ClimateLaunchpad va selecta cele mai bune zece echipe care se vor alătura Programului de Accelerare din cadrul Climate-KIC. Primii trei câștigători ClimateLaunchpad vor primi premii în bani.


  Cleantech - cea mai mare oportunitate de afaceri din secolul 21.

  În ultimii zeci de ani, politicieni, oameni de știință, antreprenori, bancheri, jurnaliști și alții au dezbătut subiectul schimbărilor climatice. Deseori s-au subliniat situații dramatice, inclusiv uragane, topirea ghețarilor, urși polari în pericol sau secetă. Frans NAUTA, director adjunct al Antreprenoriatului Climate KIC și fondatorul ClimateLaunchpad, spune: "Spre deosebire de ceea ce majoritatea oamenilor cred, schimbările climatice reprezintă o problemă foarte rezolvabilă. Putem avea o planetă cu o abundență de energie ieftină, curată în termen de 20 ani, cu condiția să sprijinim startup-urile care sunt în curs de a dezvolta tehnologii curate. Asta e ceea ce face ClimateLaunchpad. Este cea mai mare oportunitate de afaceri a secolului 21".

  România împreună cu start-up-urile europene din domeniul cleantech vor conduce calea spre găsirea de soluții.
  Peste tot în Europa, o nouă generație de antreprenori lucrează din greu pentru a crea soluții: realiști, pasionați, inovatori, profesioniști și internaționali.

  Țara noastră este reprezentată în finala europeană de start-up EFdeN, start-up WhitePAD as " WHITEPAD, by arch. Florin ENACHE - SAVE A TREE, start-up Dascity – smart city dashboard. (click pe nume pentru informații mai detaliate). (În Nota pentru editori, există unele link-uri către interviuri video cu alți participanți din Europa). Faceti cunostiinta cu viitorii antreprenorii cleantech ai Europei.

  Toată lumea este bine venită la Finala Europeană pentru a se întâlni și a se familiariza cu generația viitoare de antreprenori cleantech ai Europei, investitorii, precum și comunitățile locale, naționale și europene ale părților interesate activ în atenuarea schimbărilor climatice.

  Finala Europeană
  Data: vineri, 4 septembrie 2015
  Ora: 8:30 - 19:30
  Locație: B. Amsterdam, Johan Huizingalaan 763A, 1066 VH Amsterdam, Olanda

  Click aici pentru programul complet, modificările finale și bilete.

  Informații suplimentare la tel. +40 (0)37 21 85 286, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu, consultant CCIAT.

  Pagina CCIAT Finala Europeană ClimateLaunchpad - cea mai mare competiție din domeniul tehnologiilor inovative din Europa a fost vizualizată de 1187 ori