Mail: office@cciat.ro Fax: (+40) 256 706 211 Telefoane: P-ța Victoriei: (+40) 256 490 771 Blv Eroilor de la Tisa: (+40) 256 490 772

Proiecte | Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest | Conferinta de lansare proiect, 29.01.2020
 

     

    Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


    Conferința de lansare a Proiectului:
    “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”


    În data de 29 ianuarie 2020, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de lider de proiect a organizat conferința de lansare a Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3: “Locuri de muncă pentru toți”.

    La eveniment au participat membrii echipelor de proiect, agenți economici din IMM-uri din Regiunea Vest (jud. Arad, jud. Timiș) care desfășoară activități într-unul din domeniile SNCDI, reprezentanţi ai unor servicii publice deconcentrate care își pot aduce aportul în implementarea proiectului, mass media locală și regională.

    Au luat cuvântul și au dat interviuri: Daiana BUZATU - Manager de proiect / CCIAT,  Camelia MOCAN - reprezentant partener EXPERT CONSULTING SRL, prof.univ.dr. Nicolae CRAINIC și prof.univ.dr. Dumitru ȚUCU – reprezentanți partener Universitatea Politehnica Timișoara, Pavel KASAI - Inspector Șef Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș.

    Daiana BUZATU, manager proiect
    ,,Prioritar în cadrul proiectelor noastre cu finanţare europeană este să suţinem dezvoltarea resurselor umane din Regiunea Vest. Acesta este tot un proiect finanţat prin Proiectul Operaţional Capital Uman şi finanţează dezvoltarea profesională a angajaţilor din cadrul IMM-urilor din Regiunea Vest care desfăşoară activităţi ce se regăsesc în strategia naţională de competitivitate”.
     
    Camelia MOCAN, reprezentant Expert Consulting SRL
    ,,În cadrul proiectului ne interesează să dezvoltăm de fapt birouri sau departamente de educaţie, de instruire în interiorul firmelor. Până când ajung firmele să cumpere cursuri pe diverse teme, e mai uşor să-şi folosească resursa proprie. Atunci vom avea nişte cursuri de maestru instructor şi respectiv lector. Asta înseamnă că au la îndemână persoanele care pot să instruiască oricând noii angajaţi sau angajaţii existenţi să-i mute de pe o calificare pe alta sau să-i specializeze. Cam asta ar fi partea mai creativă. Restul sunt cursuri normale care se susţin în funcţie de nevoile identificate la momentul scrierii proiectului, care a însemnat sfârşitul anului 2018”.

    Pavel KASAI, Inspector-Șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş
    ,,Noi, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, considerăm că prin lansarea acestui proiect se va realiza şi o stabilizare serioasă a forţei de muncă, pentru că proiectul va pregăti, va recalifica 326 de persoane, 40 de firme vor fi consiliate pentru a repregăti profesional angajaţii şi este foarte binevenit pe piaţa muncii din judeţul Timiş. Spun aceste lucruri pentru că şi în momentul de faţă Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş se confruntă cu o criză majoră de lipsă de forţă de muncă şi ştiţi bine că facem eforturi deosebite să aducem muncitori din Vietnam, Srilanka, Bangladesh, Nepal, Serbia şi Republica Moldova. Vă pot informa că anul trecut am adus ca forţă de muncă aproape 2.000 de persoane din aceste ţări şi fenomenul neplăcut cu care ne confruntăm este că judeţul Timiş a devenit un fel de rampă de lansare a plasării forţei de muncă în străinătate”.







    Banatul Azi / Nou program al CCIAT, ce se va ocupa de resursele umane

     

    Tele Europa Nova/Conferinta Proiect CCIAT 29.01.2020



    Camera de Comerț, Industrie și Agricultură TIMIȘ