SCHIMBĂRILE CLIMATICE: CADRUL NORMATIV, OBIECTIVE ȘI PRINCIPII


FORMULAR DE ÎNSCRIERE ONLINE


Care sunt costurile? Participarea la curs este gratuită.
Cine poate participa? Cursul se adresează angajaților cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din întreprinderi publice și private, cu domiciliul/reședința în județele regiunii Vest (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș - Severin).
Important! Persoanele ce ocupă poziții de management și au calitatea de administrator / reprezentant legal într-o întreprindere publică sau privată nu sunt eligibile.
Ce include cursul?  În cadrul celor șase zile de curs participanții vor parcurge pachetul "Schimbările climatice: cadrul normativ, obiective și principii" care va include următoarele teme : a) Cadrul normativ internațional privind schimbările climatice: principalele acorduri și tratate internaționale care reglementează acțiunile în domeniul schimbărilor climatice; b) Mecanisme și politicilor de mitigare a schimbărilor climatice: măsuri și politici de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, cum ar fi promovarea energiilor regenerabile, eficientizarea energetică sau adaptarea la tehnologii mai curate; c) Analiza impactului schimbărilor climatice asupra mediului și societății: evaluarea impactului schimbărilor climatice asupra ecosistemelor, biodiversității, resurselor naturale și a societății umane, precum și metode de adaptare la aceste schimbări; d) Principii de monitorizare și raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră: colectarea și analiza datelor privind emisiile de gaze cu efect de seră, dezvoltarea de sisteme de monitorizare și raportarea rezultatelor pentru a măsura progresul în atingerea obiectivelor stabilite; e) Abilități de comunicare și advocacy pentru schimbarea comportamentului: promovarea de acțiuni și politici pentru combaterea schimbărilor climatice prin comunicare eficientă, educare și implicare activă a comunității.
Cine este lector?  Programul de formare va fi susținut de dna Lavinia Alina CĂLUȘERU.
Cât va dura cursul?  Programul de formare se va desfășura în perioada 3 – 13 decembrie 2024, în format fizic astfel: 24 ore teorie și 6 ore practică, interval orar: 17:00 – 20:30.
Locație: Centrul Regional de Afaceri Timișoara al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cum mă înscriu la curs? Înscrierea se face online aici
Cum pot afla mai multe despre acest curs? Informații suplimentare se pot obține la telefon 0256-490 771 sau e-mail ccoroian@cciat.ro, Cristina COROIAN.